Herfst: werk aan je conditie

Hoera, het is herfst! Warme sokken, dikke truien, stamppot, chocolademelk en speculaas, het komt er allemaal weer aan. Je bank zit deze maanden extra lekker en je voeten heb je het liefste omhoog, je weet dat je eigenlijk wat meer zou mogen bewegen maar de eerste stap zetten is niet altijd makkelijk.

Lijkt het je niet fijn om op een makkelijke manier aan je conditie te werken? Het kan! Want, een lekkere wandeling tussen de verkleurende bomen zorgt voor een betere doorbloeding, een frisse neus én ruimte in je hoofd. Als je je lichaam nog meer plezier wil doen kun je hier en daar een krachtoefening tussen je wandelpassen verstoppen! Wat dacht je van een keer diep door je knieën buigen of squatten elke keer als je een beukenboom ziet? 20 meter je tempo verhogen én je bil spieren extra aanspannen als je een kastanjeboom ziet? 5 keer springen als je een Merel hoort? Met een wandelmaatje naast je maak je van jouw volgende wandeltocht je beste en misschien wel leukste wandeling ooit. Ben je moe en ril je al bij de gedachte? Een blokje om door de buurt of een tripje naar de brievenbus is ook bewegen! Het verschil tussen nul stappen  en één stap zetten is onmeetbaar veel groter dan het verschil tussen één stap en een marathon! Wees tevreden met jezelf en doe wat bij jou past, dan smaakt die warme chocolademelk volgende keer éxtra lekker.

Thuis aan de slag?
Probeer dit eens: doe voor je ontbijt 20 squats, til 20 x je bank (of een stoel) een stukje van de vloer tot je zelf weer recht staat en span 3 x 20 seconden je buikspieren krachtig aan terwijl je je navel intrekt (vergeet niet adem te halen). Een goed begin van élke dag dat garant staat voor meer energie in de ochtend en een voldaan gevoel.

Nog meer uitdaging nodig?
Top! Er zijn zoveel dingen die je kunt doen dat het er teveel zijn om op te noemen. De sportscholen en fitnesscentra zitten al op je te wachten. Ze weten ook dat het buiten kouder wordt en doen daarom hun uiterste best om het je binnen extra naar de zin te maken! Houd je van fietsen? Probeer dan eens een les spinning, tijdens deze workout op muziek trap jij je op je eigen niveau naar het walhalla. Een goed gesorteerde sportschool biedt bovendien meerdere lessen aan zoals bijvoorbeeld een speciale instaples zodat je je geen zorgen hoeft te maken als je conditie nog niet zo goed is als je graag zou willen.

Naast spinning kun je bij fitnesscentra terecht voor de meest uiteenlopende activiteiten op muziek maar ook gewoon voor een ouderwets rondje fitness op apparaten. Niet te veel nadenken maar gewoon hard werken op een intensiteit die je zelf kiest zodat je met een voldaan gevoel weer naar huis kan. Onthoud: wat je ook zoekt, het is te vinden én waarschijnlijk nog in de buurt ook!

“De wereld beweegt, dus jij ook!”

2016-11-22T10:26:05+01:00